De campuspolitie

Als bereden beveiliger rondfietsen met een ontstopper op je stuur. Mensen vertellen dat ze geen brood mogen eten in de bibliotheek. Een brandoefening houden en dan kijken hoe studenten uit hun concentratie worden gehaald terwijl ze tijdens het college Wordfeut spelen. Studenten mailen dat ze hun Chipknip weer eens in de printer hebben laten zitten. Papiertjes op fietsen plakken omdat ze verwijderd worden, en dan concluderen dat ze achter jouw rug weer van de fiets worden gerukt. Met een zaklamp aan je broek uitvinden dat de stroom niet is uitgevallen. Controleren of er niet per ongeluk een boek of etui op een toetsenbord is beland.

En dan ook nog dagelijks gezeur en geklaag over de zin(loosheid) van jouw functie als beveiliger moeten aanhoren. Ja, het leven van de campuspolitie gaat niet over rozen. Ondanks deze extreme druk(te), wil ik de mannen en vrouwen met de dikke blauwe jassen graag een extra taak toeschuiven. Vergeet dat brood, toetsenbord, ontstoppen en uitzicht, ga bij de verkeerspolitie. Om jullie niet gelijk in het diepe te gooien, hierbij een aantal kerntaken;

Snelheid. Duik met een lasergun een berg bladeren in de berm in of plaats een fitspaal en ga te hard fietsende studenten aanhouden. Een gevaar op de weg, al die beginnende bestuurders die hun college dreigen te missen en daarom maar indruk gaan maken op medebestuurders.

Onnodig links rijden. Zo’n prachtige brede boulevard, en dan nog vertikken bestuurders het om rechts te houden. Met als gevolg Italiaanse toestanden, inclusief toeters en fietsbellen, capriolen en gedeukte bumpers. Wat mij gelijk bij het volgende probleem brengt.

Rechts inhalen. Links en rechts houden elkaar in evenwicht. Kijk naar de voorbeeldige landelijke politiek, en zie dat dit ook op de campuswegen gebeurt. Links rijden leidt tot rechts inhalen, en alleen heldhaftig optreden van het Korps Lullige Politieachtige Dingetjes (KLPD) kan hier een vuist tegen maken.

Foutparkeren. Veel studenten een doorn in het oog. Een wielklem op de fiets, en de mensen leren het wel af om fout te parkeren. Bovendien komt er dan nog eens iemand bij het centrum van macht, het Vigilantgebouw. Mocht de wielklem nou te controversieel zijn, dan kun je altijd nog de doorn in het oog in de fietsband prikken. Twee vliegen in één klap!

De kantjes er vanaf lopen. Studenten werken hard, maar ronden alles af door er kantjes vanaf te halen. Deze afsnijdende studenten die kale plekken in het gras veroorzaken, daartegen helpt alleen een offensief met waarschuwende briefjes!

Riem dragen. Je moet ze de kost geven, studenten met de broek op hun enkels omdat ze geen riem dragen. Het is wachten op het moment dat dit misgaat, en de afgezakte broeken op de campus tot ongelukken gaan leiden.

En mocht je dat nu echt goed doen, dan kun je altijd nog bij de landelijke politie terecht. Opklimmen aan en naar de sterke arm der wet, waarbij je dan ook op lampjes mag gaan controleren! Carrière maken was nog nooit zo makkelijk!

Michael Doove (23) is student Communicatie- en Informatiewetenschappen en blogt voor Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.