Hoogleraar Scheffer op Bilderberg conferentie

Publicist en UvT-hoogleraar Europese Studies Paul Scheffer neemt deel aan de jaarlijkse Bilderberg conferentie. Deze informele bijeenkomst van ‘invloedrijke personen’ zorgt elk jaar voor een hoop kritiek.

Het congres vindt plaats van 31 mei tot 3 juni in Virginia in de Verenigde Staten. Voor het congres worden ongeveer 145 genodigden uit het bedrijfsleven, de financiële wereld, politiek, wetenschap en media gevraagd. De gasten worden uitgenodigd als ‘privé-personen’ en zijn voornamelijk afkomstig uit Europa en Noord-Amerika. Andere Nederlandse deelnemers zijn koningin Beatrix, demissionair premier Rutte, D66’er Pechtold, econoom Victor Halberstadt en Unilever-CEO Paul Polman.

Op de conferentie worden uiteenlopende zaken besproken zoals ecologische problemen en internationale veiligheid. Het congres is erg omstreden en wordt door sommigen gezien als ondemocratisch. Zowel in de Tweede Kamer als in het Europees Parlement zijn er eerder vragen gesteld over de Bilderberggroep. Op Twitter loopt het momenteel storm van de kritiek.

Paul Scheffer staat op de officiële lijst van genodigden. Er is geen bevestiging of hij aanwezig is.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.