Rotterdamse student treedt in voetsporen Stapel

De website van de Hogeschool Rotterdam meldt vandaag dat het een student van de opleiding heeft verwijderd wegens fraude. De student in kwestie had zijn hele stage bij elkaar gefantaseerd en produceerde daar zelf bewijs voor.  

Het College van Bestuur (cvb) heeft vervolgens op voorspraak van de examencommissie de inschrijving van de student beëindigd. Een zeer zware sanctie die voor het eerst werd opgelegd door de opleiding.

De student van ISO (sociale opleidingen) ging nog wel in beroep tegen de straf bij het College van Beroep, maar die verklaarde zijn klacht ongegrond. De student nam twee documenten mee naar de zitting, waaronder een document waarin zijn uren werden verantwoord en dat door zijn praktijkbegeleiders was ondertekend. In dit document stond precies beschreven wat zijn werkzaamheden waren van dag tot dag. Ook overlegde hij een bewijsschrift dat getekend was door de facilitair manager van de stichting waarin stond dat de student zijn stage met succes had afgerond.

178 valse handtekeningen
Nadat zijn stagebegeleider navraag had gedaan, bleek dat de student wel had gesolliciteerd bij de stichting, maar nooit was aangenomen. De namen genoemd in het bewijsschrift waren bij de stichting niet bekend. In totaal telde de documenten 178 valse handtekeningen afkomstig van één persoon. 

Het College van Beroep concludeerde dat de student schuldig is aan fraude en dat het gaat om een zeer ernstige kwestie. Het besluit van de examencommissie om de student uit te sluiten van tentamens gedurende de rest van het collegejaar en de studiepunten in te trekken van een cursus die parallel aan de stage moest worden gevolgd, werd dan ook in stand gehouden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.