Trautmann ontvangt Pierson-medaille

Stefan Trautmann, gedragseconoom aan de UvT, ontving vrijdag 14 december de Pierson-medaille. Dit gebeurde tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Vereniging voor de Staathuishoudkunde (KVS). Naast de medaille kreeg hij ook nog een geldbedrag van 5000 euro.

De gedragseconoom werd door de jury uit de zeven genomineerden unaniem tot winnaar gekozen. Ze loofden hem niet alleen voor zijn groot aantal citaties en publicaties, in totaal twaalf, maar ook omdat hij een breed scala aan onderwerpen aanpakt binnen de gedragseconomie. Verder is de jury te spreken over het feit dat hij onderzoek doet dat onder meer relevant is voor beleidsmakers.

De andere genomineerden waren Oliver Spalt (UvT), Marc van Essen (Universiteit Utrecht), Aurélien Baillon (Erasmus Universiteit), Hans van Kippersluis (Erasmus Universiteit), Olivier Marie (Universiteit Maastricht) en Frederike Mengel (Universiteit Maastricht).

De Pierson-medaille is een driejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende onderzoeker die werkzaam is aan een economische faculteit in Nederland, waarvan wordt verwacht dat deze internationaal door zal breken. De prijs is voor de derde keer uitgereikt. Eerdere prijswinnaars waren Albert Menkveld (Vrije Universiteit Amsterdam) in 2007 en Thomas Dohmen (Universiteit Maastricht) in 2009.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.