Damesdisputen organiseren Full Moon Festival

De damesdisputen Sorriso, Amendus Amandus en Dionysos organiseren voor het derde jaar op rij het Full Moon Festival. De disputen maken deel uit van de studentenverenigingen T.S.C. Olof, T.S.V Plato en T.S.R. Vidar. Volgens Fleur Kuijper, voorzitter van het festival, is er tijdens de organisatie geen sprake van concurrentie tussen de disputen en verenigingen.

“We komen allemaal van een andere vereniging of dispuut, maar de sfeer onder de meiden komt overeen”, vertelt Fleur Kuijper. “Je ziet elkaar veel op feestjes, omdat we vaak met dezelfde disputen borrelen. We houden allemaal van een actief studentenleven, gezelligheid en feesten en we vinden het vet om studenten binnen en buiten Tilburg hierbij te betrekken.”

“Bij welk dispuut iemand hoort, doet er niet toe. Nieuwe studenten die naar Tilburg komen, komen eerst in aanraking met een vereniging. Mensen kiezen niet vaak gelijk voor een dispuut, tenzij je daarbij in huis woont.”

Het Full Moon Festival biedt dit jaar een line-up die geheel uit vrouwelijke dj’s bestaat. Er is ook een samenwerking aangegaan met het Stichting Plan-project ‘Because I’m a girl’. Met dit initiatief hoopt de organisatie meisjes die op jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt een geschoolde toekomst te bieden. Het Aziatische festival vindt dit jaar op 29 juni plaats in de muzentuin in Tilburg.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.