Monsters University: elk wezen is welkom

Disney heeft sinds deze week zijn eigen universiteit: Monsters University. Diversiteit, intellectuele nieuwsgierigheid en traditionele academische disciplines staan hier voorop. Je achtergrond doet er niet toe, toekomstige studenten van over de hele wereld kunnen op Monsters University terecht.

De universiteit kent vijf faculteiten. De School of Business leert je alles over Business Administration, Accounting en Marketing Strategy. Bij de School of Science kun je terecht voor Biochemy en Biology, al blijkt de meest populaire studie op deze faculteit toch Monstrology te zijn. Voor de creatievelingen is er de School of Liberal Arts en Monstrosities, waar Women’s studies en Film Studies hoog aangeschreven staan. De School of Engeneering herbergt studies als Scream Energy en Door Technology. De grootste studiebollen komen ten slotte terecht op de School of Scaring, waar een intensief programma je voorbereidt op een leven vol angst en terreur met verplichte vakken als de Science of Fright en The Anatomy of Fear.

Met studies als ‘Are two heads better than one?’, waaruit blijkt dat samenwerking belangrijk is, weet Monsters University zich meteen op de kaart te zetten. Ook de lijst professoren is indrukwekkend te noemen. Namen als dr. Jamie Dugelforn, dr. Tawny van der Slime en dr. Seecrus Jadeus zijn welbekend in de monsterwereld vanwege hun expertise en proefschriften.

Naast het ontwikkelen van academische vaardigheden staat bij de MU het sociale leven van de student hoog in het vaandel. Leren vindt tenslotte niet alleen plaats in de collegezaal. Op de campus zijn verschillende wooncommunities gevestigd waar studenten samen leven. Ook is er een scala aan verenigingen, disputen en sociale ontmoetingsplekken op de campus te vinden en hebben de MU studenten de beschikking over uitgebreide theater-, sport- en muziekfaciliteiten.

Genoeg middelen voor culturele ontwikkeling en persoonlijke groei dus. Dat laatste wordt nog extra mogelijk gemaakt door het Office of Student Employment, waar MU studenten terecht kunnen voor hulp bij het vinden van bijbaantjes, stages en internships. Dit alles sluit goed aan bij de visie van MU oprichter Arthur Clawson:

“Knowledge must never be feared, wisdom must always be pursued, and excellence must be at the center of everything.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.