Studeren in Tilburg? Goed voor de portemonnee

Dat studeren in Tilburg een goede keuze is, weten we natuurlijk allang. Dat het ook goed is voor je portemonnee, blijkt uit een onderzoek van Nibud over de studiekosten in twaalf studentensteden. De resultaten kwamen gisteren naar buiten. Wat blijkt? Tilburg is de goedkoopste studentenstad.

In Tilburg betaal je gemiddeld 18 euro per vierkante meter. Een behoorlijk verschil met bijvoorbeeld Amsterdam, waar je zo’n 30 zuurverdiende euro’s mag neertellen voor deze oppervlakte. Amsterdam voert dan ook de lijst aan qua duurste studentenstad, gevolgd door Utrecht en Leiden.

De gemiddelde prijs voor een studentenkamer is 353 euro, zo blijkt uit gegevens die de site Studerengeldbeheren beschikbaar stelde. Tilburg zit daar met 319 euro per maand onder. Onze stad wordt qua kamerprijzen op de voet gevolgd door Enschede en Eindhoven, waar je in beide steden zo’n 21 euro per vierkante meter betaalt.

Het Nibud onderzoek onderzocht ook factoren als bierprijzen. Hier kwam Tilburg niet als goedkoopste uit de bus, maar ging de eer naar Enschede met 1,80 per biertje. Toch blijft Tilburg met haar 2,13 euro per biertje nog ruim onder het gemiddelde van 2,45 euro.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.