Geen plek meer in Talent Square

Er is geen plek meer in Talent Square. De 455 studio’s zijn allemaal verhuurd, ook de 250 kamers zitten vol. Voor de studio’s is inmiddels een wachtlijst, waar circa honderd mensen op staan.

Het pand van Talent Square is eigendom van TBV Wonen, maar beheer en verhuur zijn uitbesteed aan de Stichting Studenten Huisvesting (SSH). Leegstand van de kamers heeft echter ook gevolgen voor Tilburg University. De universiteit belooft 250 kamers af te nemen, bestemd voor degree seeking internationale studenten. Indien de kamers leeg blijven, draait TiU op voor een deel van de huur.  Met een speciale code kunnen de studenten online een kamer reserveren. Ieder jaar mag TiU tien procent van de kamers teruggeven, iets wat is gedaan.  Alle overgebleven kamers (90%) zijn verhuurd aan internationale studenten, aldus Mylène Zwaans, algemeen directeur van de universiteit.

De teruggeven kamers zijn door de woningcorporatie gevuld. Zo huurt de organisatie van de televisieserie Smeris twee groepswoningen met kamers voor de cast.

Ook de studio’s in Talent Square zijn populair bij internationale studenten. “Tweederde van de studio’s is bewoond door internationale  studenten, de rest door Nederlandse. De internationale studenten hadden vooral interesse in een ingerichte studio,” laat een woordvoerder van TBV Wonen weten. Op de wachtlijst voor de studio’s staan met name (75 procent) Nederlandse studenten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.