Foto’s Piet den Blanken in boekvorm

Als je de afgelopen tijd door het Cobbenhagengebouw bent gelopen heb je ze misschien al zien hangen, de foto’s van Piet den Blanken. Binnenkort kun je ze  ook in boekvorm bekijken. Op 20 september is de presentatie van het boek ‘Mijn moeder was een echte strijder’ in het Dante gebouw van de Universiteit van Tilburg.

De ontvangst van de presentatie is om half vijf. Daarna houden de drie makers van het boek een praatje. Als afsluiting is er tot half zeven een hapje en een drankje.

De foto’s uit het boek tonen het leven van de jonge Ivania Brooks Torres uit Nicaragua. Den Blanken volgde haar met zijn camera totdat zij op 33 jarige leeftijd overleed, waarschijnlijk aan AIDS. Van al het beeldmateriaal maakte hij een mooie fotodocumentaire.

Den Blanken werkte aan een reportage over de snel groeiende prostitutie toen hij Torres leerde kennen. Het leven van de vrouw is een voorbeeld van het leven van vele mensen. Ruim 40 procent van de wereldbevolking leeft onder de armoedegrens. De strijd van Torres om haar vijf kinderen te voorzien van de primaire levensbehoefte toont hoe het is om te leven in armoede.

Aan het boek werkt ook Lou Keune, als wetenschapper verbonden aan de universiteit, mee. Hij schreef begeleidende teksten bij de foto’s. Agnes Jongerius, van de FNV, schreef de inleiding van het boek.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.