Tatjana’s blended learning lessons

Tilburg Law School heeft een nieuw strategisch plan opgesteld. Daarin wordt onder meer ingezet op nieuwe onderwijsvormen, zoals law clinics en blended learning, waarbij studenten delen van het onderwijsprogramma niet fysiek in een collegezaal volgen, maar langs een digitale leerweg.

Vooral dit tweede onderwijsmodel spreekt mij ten zeerste aan. Dan zet ik elke week een leuk filmpje op internet, waarin ik een bepaald onderwerp behandel – of beter nog: laat behandelen door een aardig ogende assistente. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan Tatjana Simic. Maar daar denk ik eigenlijk altijd wel aan. Dan kan zij mijn teksten uitspreken, met dat lekkere, licht volkse accent van haar. Met een leuk achtergrondmuziekje en wat aardige lichtbeelden. En dan breng ik aan het einde van het semester deze filmpjes uit op dvd, in een fraaie box met veel extra’s. Bijvoorbeeld een extra schijfje met verwijderde scènes en met bloopers van Tatjana. En een schijfje met een musical-versie van de leukste lessen uit de cursus. Of een karaoke-versie.

Een schijfje met “the making of” behoort ook tot te mogelijkheden, samen met interviews met de uitvoerende artieste en de regisseur, voorstukjes van andere cursussen en zo meer. En na enige tijd verschijnt er dan een zeer mooi uitgevoerde special collectors’ edition van de cursus, waarin de regisseur de verwijderde scènes weer in de film heeft gemonteerd. De zogenaamde director’s cut-versie. Hoewel ik dat altijd een beetje vreemd vind klinken.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.