Oud besje

Ergens deze komende maand(en) hoop ik mijn master eens een keer af te gaan ronden. Mijn hoofd tolt de laatste weken van de SPSS-berekeningen en onzinnige literatuurreferenties (lees: loze opvulling van de pagina’s). Dan krijg ik dat felbegeerde papiertje (hopelijk) van mezelf als cadeautje voor mijn 25e verjaardag die ook dit jaar alweer is. Al met al een stap richting een toekomst als loonslaaf, en een stap weg van de niet-zo-eeuwige-jeugd. Kon ik best mee leven.

Ouder worden vind ik niet direct een probleem. Nou kan ik tenminste zonder verbaasde blikken op mijn identiteitsbewijs drank mee krijgen (meestal dan!) en elke club binnenlopen zonder me te voelen alsof ik langs de portier moet sluipen. Hoera voor de twenty-something-tijd. Gisteren kreeg ik echter een klap van de realiteit die nu nog nadreunt in mijn bovenkamer. Zit ik rustig een beetje te typmiepen, druk bezig aan een zeer complexe (not!) alinea in mijn thesisje, voel ik opeens een steek op mijn hoofd, gevolgd door gemeen gegrinnik.

Een seconde later gooit vriendlief een vuistvol haar voor mijn neus. Half werk doet ie in ieder geval niet. Proestend weet hij uit te brengen waarom hij zojuist mijn hoofd heeft gemarteld.  “Je hebt een grijze haar!”. Hij heeft gelijk, want op mijn bureau, in  al zijn sneeuwwitte glorie, ligt een (deels) grijze haar me aan te staren. Het begin van het einde. Al snel volgen nog een aantal broertjes van de witte verrader. Ja, vriendlief hecht duidelijk weinig waarde aan de woorden ‘voor elke grijze haar die je eruit trekt komen er drie terug’.

Nu mag ik meneer niet meer pesten omdat ie kaal wordt. Nu is mijn haar verven niet langer een keuze, maar een moetje. Nu ben ik niet meer een studente in de bloei van haar leven, maar een oma in wording. Waarom lichaam, waarom verraad je me zo! Ik heb maar meteen rolspelden en een rollator besteld op Wehkamp (handig toch, alles zo op 1 website bij elkaar). Misschien kan ik wel gewoon meteen skippen naar mijn pensioen als ik als een grijs besje door de stad flaneer. Scheelt me ook weer een hoop solliciteren!

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.