Blindheid tegengaan? Eet een ei

Het heeft zeven jaar geduurd, maar dan heb je ook wat. Wetenschapper Jos Nelissen ontwikkelde samen met de Universiteit van Maastricht een ei dat blindheid kan voorkomen.

In Nederland lijden zo’n 125.000 aan de aandoening ‘Macula Degeneratie’, ofwel ouderdomsblindheid. Wereldwijd zijn dit er honderd miljoen. Ze krijgen dit door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Door het eten van eieren, maar ook groenten zoals andijvie, broccoli, boerenkool, spinazie en maïs, kan dit tekort worden aangevuld. Echter moet je daarvoor zo veel van de groenten eten dat dit weinig effect heeft.

De nu ontwikkelde eieren hebben een hogere concentratie aan de betreffende voedingsstoffen, zoals luteïne. De eieren worden in poederstof verkocht onder de naam ‘MacuView’ en worden genuttigd in de vorm van een drankje. Deze bevat eidooier en boerenkarnemelk. Ze zijn verkrijgbaar via internet en enkele apotheken.

Het nuttigen van twee van deze eieren per dag zou genoeg moeten zijn om ouderdomsblindheid te voorkomen. Fijn nieuws zo net na Pasen. Of de eieren uiteindelijk doen wat ze beloven? We zullen zien, de eerste positieve resultaten zijn in ieder geval al bereikt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.