Nog meer computerproblemen.

Mijn frustraties om het feit dat ik niet met computers overweg kan, hebben wederom een hoogtepunt bereikt. Zoals in een eerdere blog beschreven, doet mijn computer niet altijd wat ik wil. Sterker nog, hij doet vaak niet wat ik wil en dat doet ‘ie dan lang en bijna onophoudelijk. Ik vond het dus tijd om mijn geliefde laptopje eens na te laten kijken bij een echte specialist.

Eenmaal bij de computerhelden aangekomen merkte ik dat ik het toch een beetje spannend vond de mijne bij vreemden achter te laten. En ik besefte me ook meteen dat ik geen back-up had gemaakt van mijn documenten en foto’s. Sukkel dat ik ben. Gelukkig verzekerde de slimme reparateur me ervan dat alles bewaard zou blijven en ze alleen een defragmentatie van de harde schijf gingen uitvoeren (?). Hij slingerde nog wat dure vaktermen naar mijn hoofd en ik maakte me zo snel mogelijk uit de voeten, volledig vertrouwend op de technische adequatie van het reparatiebedrijfje.

Een aantal dagen later werd ik gebeld door de man die mijn laptop van zijn ondergang zou moeten redden. Hij had mijn voicemail ingesproken. Ik verwachtte dat hij zou aankondigen dat ik de computer weer op kon komen halen, maar bij het horen van zijn grafstem en haperende ‘goe-goe-goedemiddag’ zonk de moed me in de schoenen.

En inderdaad, het einde was nabij. Alleen een algehele herinstallatie kon mijn laptopje nog redden.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.