Incubate 2014

Afgelopen maandag ging de 10e editie van het Tilburgse Incubate-festival van start. Volgens de Volkskrant is het dé culturele happening van deze week. Incubate focust op alle mogelijke kunstdisciplines. Het is een festival waar je naast optredens van de meest uiteenlopende bands ook kunt genieten van exposities, fotoreportages, arthouse films en nog veel meer.

Omdat Incubate dit jaar 10 jaar is geworden, werd dat gevierd met een grootse opening. Deze vond plaats in het Textielmuseum en er was voor ieder wat wils. Zo was er onder andere een optreden van het geniale Action Beat + G.W. Sok en kon je ter plekke een opdruk op je shirt laten laseren of borduren. Er is voor deze jubileumeditie zelfs een speciaal Incubate biertje gebrouwen, genaamd Incubier! Dit bier is verkrijgbaar gedurende het hele festival.

Na de opening ging de reguliere programmering van start. En hoe! Met pareltjes als Moon Duo, Kerretta en Klaus Johan Grobe had Incubate zich geen betere opening van het festival kunnen wensen. Ook de dinsdag en woensdag stonden weer vol met leuke, mooie en interessante dingen, waaronder: Long Distance Calling, Ryley Walker en Death Crush.

Tips
Het festival duurt nog tot zondagavond en omdat het nooit lukt alles te gaan zien, zijn hier 5 tips waar je echt moet zijn geweest:
+ King Buzzo
+ Caïro Liberation Front
+ The Space Lady
+ Goat
+ Luke Jerram’s Lullaby

Overtuigd, maar geen kaartje? Goed nieuws! Vrijdagmiddag start het Incubate Zero program. Dit zijn gratis te bezoeken optredens in verschillende Tilburgse cafés. Bedenk wel goed naar welke kroeg je gaat. Niet alle kroegen zijn gemaakt voor optredens en hebben hierdoor een matige akoestiek. Ook zijn de meeste bands die op Incubate spelen niet bang voor de volumeknop. Oordoppen in de aanslag, dus! Maar haal vooral zo’n lekker Incubiertje, ga ontdekken, en laat je verrassen door dit unieke festival!

Elke Rietveld

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.