Cloudents: nieuwe manier van studeren

Sociaal studieplatform Cloudents is beschikbaar in Nederland. Cloudents wil een nieuwe manier van studeren bieden. Een plek om ‘samen te werken aan opdrachten, studiemateriaal te vinden, je eigen kennis – of die van een ander – te testen of ideeën en teksten te bespreken’.

Helder. We nemen de proef op de som. Wat direct opvalt, is dat de site in Internet Explorer 9 haperend beeld oplevert. Ondanks flikkerende pogingen krijgt de site zichzelf niet geladen. Een keer refreshen lost het probleem op. We lopen er niet nog een keer tegenaan, dus het zij vergeven.

De website oogt inderdaad als een sociaal platform. Denk aan het klassieke beeld van een balk bovenaan het scherm met daarin een zoekfunctie en een wereldbolletje voor de meldingen. Je kunt makkelijk vrienden uitnodigen, bestanden delen en je kennis toetsen met vragenlijsten. De stopwatch die je daarbij kunt gebruiken om je seconden te meten is grappig, hoewel misschien praktisch niet heel relevant. Wat functionaliteiten betreft lijkt Cloudents gereed om zijn doelen waar te maken.

Is er ook wat te doen? Dat niet. De site is dan wel beschikbaar in Nederland, alles wordt in de Engelse taal gepresenteerd. Universiteiten, faculteiten en vakken zijn nog zeer schaars. De website moet echt nog gevuld worden met content. Een feestje werkt natuurlijk pas als aan een aantal factoren voldaan is: genoeg drank, prima muziek, een gevulde zaal, dansende mensen. De potentie lijkt er te zijn. We zijn benieuwd of ze de zaal gevuld krijgen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.