Food for Students: een bijeengeraapt zooitje

Noodles, een zak ingedroogd brood, diepgevroren bapao en een magnetron vol aankoeksels om al dit lekkers in op te warmen. Hoppa, weg met die troep, dacht Wageningen University. Met behulp van een groep internationale studenten stelde WU Food for Students samen. Een Engelstalig kookboek met ‘de beste recepten voor je studentenleven’, zo belooft de cover.

Het eerste recept, ‘Surinaamse Saoto Soup’, is een grote domper. De heldergele soep met taugé en eieren ziet er heerlijk uit, maar er zit met zeventien verschillende ingrediënten een flink prijskaartje aan vast. Ik besluit de pride der studententrecepten te maken: shoarmataart. Bedolven onder een lading kaas en room is de shoarma zoals je ‘m kent ver te zoeken. Lekker is het wel: “Moeten ze ook gaan verkopen bij de shoarmatent”, oppert mijn huisgenoot. Ook handig om een bodem mee aan te leggen voordat je gaat stappen, want na een klein hapje van deze caloriebom zit je voor de rest van de avond vol. De Spicy Chicken Sandwich is ook jammie jammie. Kip met friszure komkommer op een pitabroodje. Makkelijk om te maken en finger lickin’ good. Wel vrij pittig vanwege de Ajam Paniki Boemboe. Bij het recept staat nog de suggestie om er een potje sambal bij te mieteren, maar dat raad ik ten zeerste af.

Wie het boek goed doorbladert, stuit op een paar leuke ideeën zoals zelfgemaakte mueslirepen of bietensoep. Maar verder zijn veel recepten simpelweg te duur, of erg bewerkelijk (Boeuf Bourgignon moet drie uur pruttelen). Hierdoor lijkt Food for Students zijn doel als studentkookboek voorbij te zijn geschoten. Af en toe staat er wat lekkers tussen, maar verder is het een bijeengeraapt hoopje recepten waarbij de samenhang ver te zoeken is. Geef mij maar de Allerhande.

Food for Students is voor €14,95 verkrijgbaar op Wageningen Campus en via de webshop.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.