Goei Eete loopt nog niet zo goe

Studenten en medewerkers weten Goei Eete nog niet goed te vinden. Het afhaalpunt voor verantwoord lokaal voedsel op de campus heeft sinds de opening honderd leveringen gedaan. Niet veel, als je bedenkt dat de universiteit ruim 12.000 studenten en een kleine 1600 medewerkers heeft. Goei Eete zit sinds begin september in het Academia-gebouw.

In de ogen van Hans Alberts van Goei Eete valt de belangstelling niet tegen. De stichting heeft zeven afhaalpunten in en rond Tilburg. “In de loop der jaren hebben we geleerd dat gedragsverandering tijd kost. Bij de start komen een korte tijd veel mensen langs. Het concept sluiten ze snel in het hart. Maar ze vergeten daarna om te blijven bestellen. Alleen al dat je op dinsdag moet weten wat je vanaf donderdag een week lang gaat eten, is een drempel.” Vooral voor studenten is dat even wennen, denk Alberts. Hij schat in dat nu ongeveer twee derde van de afhalers medewerker is, en een derde student.

Afhaalpunten dicht bij de klant, zoals op de universiteit, moeten de drempel zo laag mogelijk maken. “Vanaf volgende week blijven we dinsdag een uur langer open, tot 21 uur”, zegt Alberts. Ook zoekt de stichting ambassadeurs die op hun eigen afdeling of in de collegezaal Goei Eete onder de aandacht willen brengen. “Dit moet echt door de gemeenschap gedragen worden”, zegt Alberts. “Om maar een balletje op te gooien: we kunnen een speciaal studententasje met goedkoop en gezond eten maken, dat student-ambassadeurs dan op donderdag bij de collegezalen gaan verkopen”, zegt Alberts. Vrijwilligers kunnen zich melden via green@tilburguniversity.edu.

Goei Eete verkoopt op alle afhaalpunten samen nu zeventig pakketjes per week. Dat moeten er tweehonderd worden, zegt Alberts.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.