Belletje trekken op hoog niveau

Een grap van TUe-studenten is zaterdag slecht gevallen bij MediaMarkt in Eindhoven. Met een afstandsbediening van eigen makelij schakelden vijftig studenten alle televisies uit. In plaats van een glimlach van de filiaalmanager, kregen ze een winkelverbod.

Voor het tweede jaar op rij togen studenten van de Technische Universiteit Eindhoven naar de elektronicareus. Vijftig van hen gingen naar de MediaMarkt in Eindhoven, veertig naar het filiaal in Tilburg. “Ons doel was om eerstejaars te interesseren voor solderen”, zegt organisator Edgar van Megen (student Elektrotechniek).

De studenten bouwden wat je noemt een ‘universele’ afstandsbediening. Met één druk op de knop kun je televisies van in totaal 142 merken uitschakelen. De Eindhovense filiaalmanager bleek not amused. Twintig mensen moesten hun persoonsgegevens afgeven en kregen een winkelverbod. Ook in Tilburg gingen de schermen op zwart. Daar reageerde het personeel echter anders. “Ze dachten dat het aan henzelf lag”, aldus Van Megen. “Ze checkten of de elektriciteit nog wel in orde was.”

Hoe dan ook een geslaagde grap. “Het is een beetje belletje trekken op universitair niveau”, concludeert Edgar van Megen. Mooi ook dat het Tilburgse personeel denkt: Ik ben toch niet gek? Zo hoort het natuurlijk als je bij MediaMarkt werkt.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.