Rataplan regelt 3FM optreden

Proficiat Theatersport Rataplan! Donderdagavond regelde Liselot Smulders een live optreden bij 3FM voor de studenten van Rataplan.

In het avondprogramma van Domien Verschuuren, dat donderdagavond gepresenteerd werd door Sander Hoogendoorn, mocht de Tilburgse theatersportvereniging onverwacht een lied improviseren. “Ik had een smsje gestuurd naar 3FM dat ik op weg was naar Rataplan. Tijdens de les werd ik teruggebeld dat we in de uitzending zouden komen”, vertelt Liselot. Een paar minuten later mocht de groep live op de radio een lied improviseren.

“Als we een scene spelen, hebben we altijd een vorm waarin dat gaat, een uitgangspunt of een suggestie van het publiek. Wij vroegen aan Sander wat hij zou zijn als hij geen DJ was geworden. Daarop antwoordde hij dat hij dan buschauffeur zou zijn geweest.” Het leek Sander te moeilijk, maar Rataplan improviseerde naadloos een song op het woord. Het lied duurde wel vrij lang, waardoor Sander er even een ander nummer tegenaan gooide.

Uitnodiging
En toen kwam het: Rataplan werd uitgenodigd om volgende week woensdag in de studio te komen. Daar mogen ze liedjes improviseren op woordsuggesties van luisteraars. Luisteren dus: volgende week woensdag (29 oktober) op 3FM tussen negen en tien uur ’s avonds.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.