Nadenken

Een student tot nadenken bewegen, het valt niet mee. Zo organiseerde de Harvard University deze week weer haar jaarlijkse seksweek. Dit om „studenten te laten nadenken over pikante onderwerpen.” Volgens mij kunnen studenten dat prima zelf, maar goed, ik ben Harvard niet, en we moeten wel begrijpen dat het de universiteit hier vooral te doen is om „een meer holistisch begrip van seks en seksualiteit.”

Holistisch. Een prachtig mystieke term waarover ik graag lang en diep zou willen nadenken. Maar dat is niet nodig. Het woord is een eenvoudige verwijzing naar het hoogtepunt van de Harvard seksweek: het college What What in the Butt, over anale seks. Behandeld werden onder meer de anatomie van de anus, voorbereiding en hygiëne, en – als hoogtepunt – penetreren voor beginners. Maar dan wel vanuit holistisch standpunt natuurlijk.

Nee, dan Kenneth Goldsmith, dichter en universitair docent. Hij geeft aan Universiteit van Pennsylvania de cursus Wasting Time on the Internet. In een interview met de Washington Post legt Goldsmith uit waarom. Door zijn studenten verplicht tijd te laten verspillen op internet, wil hij ze tot nadenken bewegen over de (meer)waarde van het doelloos surfen, want „distraction is the new concentration.”

Ja, tot nadenken stemt het zeker. Vooral die ene gedachte: er wordt wat af gehobbyd met het geld van studenten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.