Solo seksshow op de campus

Een Australische studente is geschorst omdat zij een exhibitionistische webcamshow uitzond vanaf de campus. Voor haar camsessie gebruikte ze als locatie de campusbibliotheek.

In oktober werd het personeel van de University of Newcastle via Twitter gealarmeerd op het “extreem ongepaste gedrag” van de student. De medewerkers ontdekten via een getweette foto de identiteit van de betreffende student en schakelden vervolgens de beveiliging in. De zaak wordt momenteel onderzocht, maar voorlopig is de student geschorst, zo meldt The Newcastle Herald.

Gaat te fur
Op aandringen van het bestuur is de bibliotheek “schoongemaakt met een stoomreiniger na het incident”. De woordvoerder van de universiteit: “Het is zeer teleurstellend dat een student onze internetfaciliteiten gebruikt voor dit soort taferelen. We hebben een code die duidelijk de grenzen aangeeft van het gedrag dat wordt verwacht van studenten. Daar valt dit absoluut niet onder.” Veel details wil de universiteit er verder niet over prijs geven. “Een belangrijk onderdeel van onze taak is om de privacy van de studenten te waarborgen. Het zou ongepast zijn om veel details over dit incident te lekken.”

Leuk bijbaantje
De webcamshow is vergelijkbaar met een peepshow, waarbij kijkers per minuut moeten betalen. Voor studenten is het een lucratief bijbaantje: de verdiensten liggen rond de € 0,20 cent per kijker per minuut. Met 10 kijkers betekent dit al gauw een uurloon van € 120,00. Houd er rekening mee dat hiervan nog wel een percentage naar het streamingbedrijf gaat: tussen de 35 tot 60 procent.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.