Arme Sint

Sinterklaas 2009
De Groene Sint bezoekt de Tweede Kamer. Hij roept kinderen op enkel nog eerlijke chocolade te eten.

Sinterklaas 2013
Chocolade in de vorm van sigaretten mag niet meer verkocht worden van de EU. Het zou kinderen aanzetten tot roken. Normale sigaretten mogen wel gewoon worden verkocht.

Sinterklaas 2014
Racisme-steekspel. Kaas- en stroopwafelpieten bij landelijke intocht. Quinsy Gario doet op één dag 771 aangiftes wegens racisme. Introductie van de zwarte Sinterklaas.

Sinterklaas 2015
Protesten van dierenwelzijnsorganisatie PETA slaan aan. Bij de intocht komt Sinterklaas op een e-bike van zijn stoomboot gereden.

Sinterklaas 2016
Intocht wordt verstoord door GreenPeace-actievoerders in rubberbootjes. Waarom is de boot van Sinterklaas niet milieuneutraal? Enkele weken later, bij de uittocht van de Goedheiligman, is de schoorsteen vervangen door een windmolen.

Sinterklaas 2017
Bankencrisis laait wederom op, diverse banken vallen om. Verbod op chocolade munten. Ze zouden kinderen aanzetten tot een carrière in de financiële wereld.

Sinterklaas 2018
Amnesty International eist excuses van de Goedheiligman voor zijn rol tijdens de dictatuur van Franco.

Sinterklaas 2019
Nieuw rapport van VN-functionaris Verene Shepherd. Sinterklaas zou een onethisch kinderfeest zijn. Immers, kinderen in de derde wereld die op vuilnisbelten wonen krijgen nooit cadeautjes.

Sinterklaas 2020
Speciale aflevering van het Sinterklaasjournaal, live vanuit Spanje. Sint is oud en moe, alle Pieten zijn weg. Hij is een man uit vervlogen tijden. Liggend op bed zwaait de Goedheiligman nog één keer naar alle kijkbuiskinderen. Dan neemt hij de pil van Drion. Dieuwertje Blok sluit af: “Arme Sinterklaas. Hij kon het ook nooit goed doen. Kreeg altijd de Zwarte Piet toegeschoven.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.