Engels niveau docenten te laag

Medewerkers van Tilburg University moeten de Engelse taal beter beheersen. Dit staat in het initiatiefvoorstel van Fractie Front aan de Universiteitsraad. Volgens de fractie zijn docerende en ondersteunende medewerkers niet altijd in staat om studenten in behoorlijk Engels te woord te staan. Hier moet verandering in komen vinden zij.

Sinds 2006 is er een verplichte niveautoets Engels voor zowel zittend als nieuw personeel van Tilburg University. De toets is aangepast aan de functie van de medewerker, er wordt echter niks met de resultaten van de test gedaan. Alleen de desbetreffende medewerker en het Language Center, instituut dat de test afneemt, weet de uitslag. Het Language Center mag deze dan ook niet delen. Dit moet veranderen vindt Fractie Front. ‘Medewerkers die de gestelde norm niet behaald hebben, dienen van het Language Center een advies te ontvangen met een verplichtend karakter. Als gevolg dient het gestelde taalniveau alsnog behaald en aangetoond te worden binnen een bepaalde termijn’, zo staat in het voorstel.

Een ander voorstel dat de fractie doet is om de beheersing van de Engelse taal op te nemen in de Basiskwalificatie onderwijs in het portfolio van docenten die in het Engels les gaan geven. Als het niveau niet is gehaald moet de docent dit alsnog binnen een jaar behalen. In de tussentijd mag hij of zij wel doceren. Dit voorstel wordt door de fractie echter niet geprefereerd omdat dit alleen de aankomende medewerkers betreft.

In de onderstaande tabel staat per categorie het percentage medewerkers dat voldoet aan de norm.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.