Nieuwe fastfoodzaak met gepofte aardappels

Hoera, we krijgen er een nieuwe fastfoodketen bij! Als je eens een keer wat anders wilt dan döner of MacDonalds, ben je bij Pechka aan het goede adres. Daar serveren ze namelijk gepofte aardappels.

In Rusland is het concept met 400 winkels al erg populair. Op 12 januari opent de eerste zaak van Nederland in Tilburg, aan het Prof. de Moorplein. Drie studenten uit Tilburg en Dongen (Thijs Trommelen, Michiel van Wandelen en Merijn Adams) openen de Nederlandse variant van Kroshka Kartoshka, wat ‘de kleine aardappel’ betekent. Het verschilt wel iets van de Russische versie. De toppings die je hier kunt krijgen zijn minder extravagant. Geen wodka of borsjtj dus, maar ‘gewoon’ zalm-roomkaas, kip-ketjap en vegetarisch.

Een menu kost je ongeveer vijf tot zeven euro kosten. Voor dat geld krijg je een gepofte aardappel met topping, een drankje en een krokant broodje. Erg betaalbaar dus. Tot 12:00 uur kun je er ook bagels en zoete aardappels krijgen. “Wij gaan de aardappel opnieuw uitvinden”, zo zeggen ze in het Brabants Dagblad.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.