Bodar niet blij met uitspraken

De Nijmeegse studentenkerk zou te homovriendelijk en progressief zijn. Priester Antoine Bodar van bisdom Den Bosch zou dit tijdens een vraaggesprek in het park Orientalis hebben gezegd. Dit schreven wij op onze site naar aanleiding van een artikel in de Gelderlander. Inmiddels heeft Bodar een reactie geplaatst op de website van de studentenkerk.

De Gelderlander zou ‘onnauwkeurige en ongeverifieerde’ uitspraken hebben geplaatst. De woorden van Bodar zouden verdraaid zijn door de journalist.

Aan het eind van het vraaggesprek kwam de vraag waarom homo’s niet in de kerk kunnen trouwen, terwijl de studentenpastoor die wel inzegent. ‘Ik heb toen geantwoord dat zulks dan nu nog wel het geval is, maar dat de man in kwestie weldra met pensioen gaat en dat er dan een sollicitatieprocedure komt en dat dan het bisdom ook gaarne een vinger in die benoemingspap wil en dat bij een volgende pastor de zaak van de ‘homohuwelijken’ vanzelf wordt opgelost’, zo laat Bodar weten in zijn reactie.

Zowel Bodar als het bestuur van de studentenkerk zijn niet blij met de manier waarop de media is omgegaan met de situatie.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.