NS nachtnet Brabant definitief verleden tijd

De nachttreinen van de NS zullen vanaf januari 2016 niet meer rijden. Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de Provinciale Staten, de gemeentes en de NS.

Het was al langere tijd een agendapuntje, maar nu is er definitief een besluit genomen: de NS zal in 2016 maar tot 2 uur ’s nachts rijden. De reden hiervoor is dat het nachtnet door de weinige nachtreizigers erg prijzig is voor de NS. Het spoorwegbedrijf wilde daarom dat de provincie en de steden de kosten zelf zouden betalen: zo’n 705.000 euro per jaar. Hier waren zij echter niet tot bereid. De onderhandelingen tot lagere kosten kwamen ook op niets uit. De nachttreinen tussen 2 en 5 uur ’s nachts, die op vrijdag- en zaterdagavond rijden, zullen met dit besluit verdwijnen. De treinen tot 2 uur ’s nachts blijven wel rijden.

Onderzoek nachtbussen
De steden en de provincie gaan nu de mogelijkheden voor nachtbussen onderzoeken. Breda, Tilburg, Den Bosch, Dordrecht en Eindhoven toonden hun interesse en zullen deelnemen aan deze werkgroep. De resultaten worden medio dit jaar aan de betrokken bestuurders voorgelegd.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.