Ga het leger in!

Niet voor iedere student is de studiefinanciering voorbij. Sterker nog: als je wilt kun je zelfs betaald studeren. Vlak nadat de stufi definitief door de senaat ten grave was gedragen, knalde Defensie (@werkenbijdef) er een tweet uit. ‘Leenstelsel? Wat dacht je van salaris tijdens je studie en geen studieschuld?’ Met daarachter een link naar de website, waarop je je meteen kunt aanmelden.

Niet lang daarna werd de tweet weer verwijderd. Misschien toch iets te gretig, moeten ze hebben gedacht. Dansen op een begrafenis, het wordt zelden gewaardeerd. Toch breng ik de tweet graag nog even onder de aandacht. Hier ligt misschien een mogelijkheid – de enige mogelijkheid – om het leenstelsel alsnog terug te draaien.

Gedupeerde studenten van Nederland: meld je aan bij onze krijgsmacht! Doorloop die betaalde studie en verover machtige posities binnen de organisatie. Om dan, als jullie op volle oorlogssterkte zijn, met tanks en granaten naar het Binnenhof te trekken. Licht van tevoren wel even Jeanine Hennis-Plasschaert in, zodat zij zich nog snel uit de voeten kan maken. Stel je rondom het Binnenhof op, pak die megafoon, en brul dat je de stufi terug wilt. En wel nu meteen!

Zo sla je twee vliegen in een klap. Geheid dat het leenstelsel wordt teruggedraaid. En je bent ook in één keer van het gezeik af dat Nederlandse studenten te lam zijn om te protesteren. Tel uit je winst!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.