Mooie plannen voor Simongebouw

Rustig was de vergadering van de Commissie Financiën van de Universiteitsraad vandaag. Toch stonden er grote stukken op de agenda, zoals de renovatie van het Simongebouw en de collegegelden.

Paul Hoeijmans hield een presentatie over de renovatie van het Simongebouw. Dat wordt namelijk de nieuwe huisvesting van TSB; de medewerkers mogen dan eindelijk uit het oude Prismagebouw. Hoeijmans en Van Liempd (directeur TSB) spraken daarbij over het ‘moderne werken’, dat is de nieuwe versie van het inmiddels oude begrip ‘Het Nieuwe Werken’. Kortgezegd houdt het in dat er minder kantoorplekken zijn, minder eigen kamers en dat je stilteplekken en aparte vergaderruimtes hebt. Paul Hoeijmans vertelde dat hij samen met de medewerkers van TSB met een schaartje en lijm had gekeken hoe ze het gebouw zo goed mogelijk in konden richten. Veel glas en verplaatsbare wanden maken de kantoorruimtes werkbaar en flexibel, de ingangen worden hoger, en er zijn veel kleine vergaderruimtes.

Een van de plannen is het koppelen van een Multi Functionele Ruimte aan gebouw Simon. Bedaux-de Brouwer-architecten hebben de ruimte ontworpen. De aanbouw komt aan de kant van het kruispunt en wordt geheel transparant. Je kunt er faculteitsraden houden, externe gasten ontvangen, enzovoort. Ook moet het een soort overloop-werkplek zijn, wanneer de ruimte elders al vol is.

De fracties hadden niet veel op het plan aan te merken, maar vroegen wel of er een onafhankelijke evaluatie kon komen van ‘het moederne werken’ in het gebouw en van de verhuizing. Dat werd door het college toegezegd. Verder was er een vraag van de Onafhankelijken over het wegvallen van de Pepper-catering. Maar Koen Becking antwoordde dat er al veel catering in de buurt zit van Simon. FRONT vroeg waarom er nog een studentenbalie ingetekend was, terwijl dat na BEST toch niet meer nodig zou zijn. Becking meldde hierop dat BEST over andere zaken ging. Over het algemeen waren de fracties positief over het plan; in de U-raad van 13 februari wordt hierover definitief geadviseerd.

Zo ook het stuk over de collegegelden en instellingstarieven. Er komen enkele vragen over de inhoud, die niet in de vergadering beantwoord worden. Hoe het collegeld zich verhoudt tot  de werkelijk gemaakte kosten, was één vraag van FRONT. Koen Becking gaf daarop het antwoord dat hij dat wel wilde vertellen, maar vertrouwelijk, uit concurrentieoverwegingen. SAM vroeg waarom premasterkosten niet in aanmerking komen voor teruggave, maar dat punt werd samen met een aantal andere vragen naar de technische vragen verwezen. Deze worden schriftelijk beantwoord aan de fracties. Op 13 februari wordt hier definief op geadviseerd.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.