Nieuwe locatie Mijn Toekomst Werkt

De gemeente Tilburg stelt het Van Gend & Loosterrein voor als nieuwe locatie voor Mijn Toekomst Werkt (MTW). Het arbeidspretpark zou oorspronkelijk in de Locomotiefhal komen. Berend de Vries, de nieuwe wethouder voor de Spoorzone, heeft dit echter afgeblazen. Zo meldt het Brabants Dagblad.

Han Peekel, medegrondlegger van het plan, is niet blij met de alternatieve locatie, zo laat hij weten aan het BD. “Als we het niet eens worden over de locatie in de Spoorzone, moeten we ons herbezinnen op Tilburg.” De gemeente vindt het VGL-terrein wel geschikt voor het pretpark en doet er momenteel een locatiescan. Het pretpark rond het thema ‘arbeidsmarkt’ moet in 2017 de deuren openen. Komend voorjaar zou er een proef plaatsvinden met de eerste attracties in de LocHal. Dit is intussen afgeblazen: de initiatiefnemers hebben de reservering geannuleerd omdat het weggegooid geld zou zijn. Volgens Peekel is het schrappen van de proef juist een positief signaal. “Er is inmiddels een beoogd exploitant die er voor wil gaan. Op diens advies zetten we direct in op de realisatie van het definitieve park.” De namen van de exploitant en andere potentiële geldschieters komen in mei naar buiten.

Met het pretpark willen de initiatiefnemers ‘jong en oud stimuleren en op een ludieke manier inspireren hun talenten te ontdekken en hun loopbaan vorm te geven’, zo lieten ze eerder weten in Univers. Een van de ‘founding fathers’ van het park is Tilburg University. De universiteit draagt bij aan MTW door kennis beschikbaar te stellen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.