De eenzame demonstrant

Een grote teleurstelling. Zo omschrijft Esther Porcelijn, derdejaars student Filosofie aan de UvT, de opkomst van Tilburgse universitaire studenten bij de protestactie van studenten in Den Haag.

“Er waren amper Tilburgse studenten. Ik heb iedereen in Tilburg opgeroepen te komen, maar was alleen met mijn vriendje”, aldus Porcelijn. In totaal waren er volgens haar maximaal vijfhonderd studenten aanwezig.

Ook de actie zelf verliep nogal teleurstellend. “Van de bekende politici sprak alleen Boris van der Ham (D66). Cabaretier Javier Guzman was door voorzitter Leon Botter (Rood/SP) uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de demonstratie. Twee Kamerleden van VVD en CDA wilden een speech geven, maar die werd verstoord door een aantal schreeuwlelijken. We zagen overal pamfletten van de PvdA en borden van de SP. Jammer dat zo’n protestactie wordt misbruikt voor propaganda, dat hoort hier los van te staan.”

Volgens Porcelijn volgen in juni nieuwe acties als het voorstel voor bezuinigingen op hoger onderwijs in de Tweede Kamer wordt besproken. Ze is van plan om dan weer te gaan, met een grote groep Tilburgse studenten.

Univers heeft via onder meer via Twitter en via een rondgang op de campus studenten gevraagd of ze gingen protesteren. Was je er toch bij en wil je je mening geven, laat het ons weten!!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.