Finalisten Student Ondernemer van het jaar bekend

Terwijl bij de de finale van competitie Student Ondernemer van het jaar 2011 vorige jaren handel, dienstverlening en ict de boventoon voerden, domineren dit jaar productinnovaties en innovatieve diensten, zo blijkt uit de bekendmaking van de namen van de vijf studenten die door zijn naar de finale op 1 september.

Het gaat om  Thomas Beguin, student Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij ontwikkelde met zijn bedrijf TeraOptronics een digitale camera op basis van Terahertzstraling. Deze straling is,  in tegenstelling tot röntgen, niet schadelijk is voor mens of dier.

Tom Canters, student Small Business & Retail Management aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, is genomineerd voor zijn Getpowerpad, een draadloze oplader voor mobiele telefoons.

Mark Bothof, student Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam, heeft de SecuReceipt ontwikkeld. Met behulp van een mobiele applicatie en een online platform kan declareren bij bedrijven een stuk eenvoudiger.

Joris van Laerhoven, student Interactieve Media aan de Hogeschool van Amsterdam, heeft De Personeel Shop opgezet, een online webwinkel, die personeelsvoordeel biedt aan medewerkers van middelgrote organisaties. Hij is hiermee de eerste aanbieder van dit concept.

Tot slot is Johan Breukink genomineerd, student Transport, Infrastructuur en Logistiek aan de Technische Universiteit Delft, die het Knaek promotiepasje op de markt bracht. Overigens krijgen Tilburgse studenten, in navolging van 17 andere studentensteden, komend jaar ook de beschikking over de studentenpas. Er worden 10.000 passen uitgedeeld tijdens de TIK-week.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.