Nog 15 jaar wonen in Verberneflats

De Tilburgse Verberneflats worden voorlopig niet gesloopt. De flats waar nu nog Nederlandse en internationale studenten samenwonen, worden gesplitst.  Drie flats voor Nederlandse studenten (of internationale studenten die hier een reguliere studie volgen) en twee flats voor internationale studenten die hier korter verblijven.

De twee oudste flats (de achterste twee vanaf de UvT gezien) worden nog 5 jaar verhuurd worden aan internationale studenten. Op welke plek in Tilburg de internationals daarna gehuisvest worden, is onbekend, aldus Teun Giljamse, manager studentenhuisvesting bij Wonen Breburg.  “Tegen die tijd zal er een nieuw pand zijn, waar ze terecht kunnen, maar waar weet ik nu nog niet.” Plannen voor groot onderhoud zijn van de baan. Giljamse: “We hebben de kosten en baten tegen elkaar afgewogen. We wilden de kamers in de achterste twee flats vergroten, die zijn nu 12 vierkante meter. Maar dat gaat zoveel kosten, dat een verbouwing niet verantwoord is.” Het gaat om twee flats uit 1969 die daarna niet meer opgeknapt zijn.

Drie andere  flats die in de jaren ’90 grondig opgeknapt zijn, wil de woningstichting de komende 15 jaar nog in de markt houden.  Ze worden wel via regulier onderhoud opgeknapt.

In augustus maakte de woningstichting in een interview met Univers al bekend dat de oude plannen om de vijf flats snel te slopen, van de baan waren gezien de grote behoefte aan niet-zelfstandige studentenkamers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.