Het klasje van Diederikje, College en Roos

Michael blogtHet zijn nog maar kinderen. Neem nou Diederikje, (in de buurt noemen ze hem ook wel Diederik). Stapelgek zijn alle meisjes op hem, waardoor je hem overal ziet verschijnen. Vooral moeders vinden het een schattig kind, waarschijnlijk omdat hij zo sociaal is. Laatst mocht hij nog naar de moeder van Max, die bij de televisie werkt!

Diederikje schijnt trouwens een erg levendige fantasie te hebben, waardoor het soms lijkt of hij in zijn eigen wereldje leeft. Toch houdt hij alles goed in de gaten hoor, want als het hem uitkomt, wil hij nogal eens vals spelen. En geraffineerd, want in de meeste gevallen hebben de andere kinderen het schoffie niet door. Ik hoop niet dat hij zichzelf later nog eens tegenkomt, als hij zelf ook verantwoordelijkheid moet gaan nemen.

Laatst gebeurde dat trouwens wel een keer, toen hij speelde met het meisje van de hoek. Roos heet ze, die met die krulletjes. Leuk kind, maar zodra een van de ouders tijdens het spelen boos naar de twee toe kwam, stond ze gelijk met haar vingertje te wijzen naar Diederikje: “hij heeft het gedaan, ik was er alleen maar bij!” Gevolg: Diederikje zit nu op zijn kamertje zonder dat hij kan smsen en iedereen is boos op Roos. Dat belooft nog wat voor later, als ze een baan heeft en zelf ook verantwoordelijkheid moet gaan nemen.

En dan is het natuurlijk het slimste kind van de klas, College van Bestuur. Om een of andere reden wordt College altijd met voor én achternaam genoemd. Misschien om alvast te oefenen voor later, als hij met meneer Van Bestuur aangesproken gaat worden. Veel kinderen vinden dat hij (het) niet leuk speelt. College probeert zijn eigen spelregeltjes er nog wel eens doorheen te drukken, maar Sam en Front, zijn twee beste vriendjes, steken hier dan een stokje voor.

Dat College het slimste kind van de klas is, maakt hem trouwens niet altijd populair. Laatst nog heeft hij ervoor gezorgd dat Diederikje strafwerk kreeg. En Roos stond uiteraard te wijzen met haar vingertje, en heeft dus voorlopig geen strafwerk gekregen. Ja, die College gaat het nog ver schoppen maar zal niet altijd populair zijn als hij later zelf ook verantwoordelijkheid moet gaan nemen.

Ja, College, DIederikje en Roos zijn soms net een kindersoap. Maar zullen ze het ooit leren dat de grotemensenwereld anders is? Laten we het hopen, want het zijn nog maar kinderen.

Michael Doove (23) is student Communicatie- en Informatiewetenschappen en blogt voor Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.