Dienstraad: ‘proces reorganisatie weinig transparant’

Dienstraad: ‘proces reorganisatie weinig transparant’

De Dienstraad Corporate Staff heeft vraagtekens bij een deel van de reorganisatie die door het College van Bestuur van de UvT wordt voorgesteld. Zo is ze bang voor gevolgen bij het zittend personeel. Dat blijkt uit een brief die de Dienstraad naar het CvB heeft gestuurd in een reactie op het reorganisatieplan.

“Een aantal taken van de dienst komt niet te vervallen, maar dient te worden opgevangen door het zittende personeel. Wij zijn benieuwd hoe het College gaat waarborgen dat deze taken nog met dezelfde doelmatigheid zullen worden uitgevoerd, wanneer medewerkers een steeds groter takenpakket zullen krijgen.”

Ook waakt de dienstraad voor verdere bezuinigingen en stoort ze zich aan de procedure, die niet transparant zou zijn. “Corporate Staff is opgericht als een lean and mean organisatieonderdeel. Na de voorliggende bezuiniging is het spek op de afdeling wel erg dun geworden. Wij verwachten dan ook dat er na deze bezuinigingsronde geen verdere afslanking van Corporate Staff plaats gaat vinden.”

“In het algemeen merken wij op dat het proces van reorganisatie weinig transparant verloopt, wat wij zeer betreuren. De Dienstraad wordt pas relatief laat op de hoogte gesteld van stukken en besluiten. Dit alles gebeurt bovendien vanuit een sterke top-down benadering. De termijn waarop wij geacht worden een stuk fatsoenlijk tot ons te nemen en te reageren zijn bovendien stelselmatig erg kort. Wij zouden graag zien dat medewerkers en medezeggenschap meer betrokken worden bij dergelijke belangrijke ingrepen in de organisatie. Dit kan gebeuren door de medezeggenschap te zien als partner en door meer van zijn kennis en expertise gebruik te maken.”

In een reactie aan de Dienstraad over de gevolgen voor het zittend personeel laat het CvB weten dat ‘de afdelingsmanagers beoordeeld hebben dat deze efficiencymaatregelen mogelijk moeten zijn binnen de formatie die overblijft. Daartoe zullen zaken soms anders moeten worden georganiseerd of worden uitgevoerd. Dat is inherent aan deze bezuinigingsoperatie.’

Het College doet geen toezeggingen over de vraag of dit de laatste bezuinigingsronde bij Corporate Staff is, maar laat weten ‘kennis genomen te hebben van de opvatten dat het spek op de afdeling erg dun is geworden en dat de dienstraad geen verdere afslanking verwacht.’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.