Economische HBO-student ondernemender

Economische HBO studenten zijn ondernemender dan economische WO studenten, dit blijkt uit onderzoek van Kiesjewerkgever.nl. De Rotterdamse onderneming concludeert dit uit de resultaten van haar onderzoek onder 1.600 economisch hogeropgeleiden.

Aan de hand van stellingen die men beantwoordt op de website wordt gemeten in hoeverre men bij de diverse aangesloten organisaties past. Onderdeel van deze test  is een score op ondernemerschap. Hieruit blijkt dat economische studenten uit het hoger beroepsonderwijs beduidend hoger scoren dan studenten uit het wetenschappelijk onderwijs.

Of deze hogere score ook zal leiden tot meer ondernemerschap is een conclusie die Bram van der Graaf niet durft te trekken: “Ondernemerschap is erg populair. Echter betekent dit niet direct dat men voor zichzelf aan de slag hoeft te gaan. Ook bij organisaties zien wij een toenemende vraag naar personeel met een hoge score op deze waarde. Daar liggen dus ook genoeg mogelijkheden voor de economische kandidaten”.

Het grote verschil tussen het hoger beroepsonderwijs en de universiteiten is wellicht te verklaren door de verschillen in opzet van de opleidingen. Een praktijk gerichte HBO-opleiding zou meer ondernemende studenten kunnen aantrekken dan een universitaire opleiding met een sterk theoretisch karakter.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.