‘Bachelors sociologie, pw en ow samenvoegen’

De bachelors van sociologie, personeelswetenschappen en organisatiewetenschappen worden op termijn mogelijk samengevoegd tot één brede opleiding met sterke minors en majors. Dat zei Klaas Sijtsma, decaan bij de faculteit sociale wetenschappen donderdag tijdens de vergadering van de faculteitsraad.

De plannen voor samenvoeging passen binnen de profileringsdiscussie (Veermanagenda) die momenteel bij alle universiteiten speelt. Van de overheid moeten de universiteiten een duidelijker gezicht kiezen. Sijtsma: “De vorming van brede bachelors is een optie. De overheid vindt dat er te veel smalle en kleine bacheloropleidingen zijn. Er is nog niets zeker, maar we hebben wel overleg met de departementsvoorzitters over de mogelijkheden.”

Sijtsma maakte ook bekend dat de UvT zich de komende jaren met vijf tot zes onderzoeksthema’s gaat onderscheiden van andere universiteiten. Het gaat om onder meer om finance, care, aging en innovation. “Het betekent niet dat we bij FSW alleen zorgonderzoek mogen doen. Maar het gaat om accenten. En we hebben binnen de faculteit met Tranzo en CoRPS al twee instututen die zich met dat thema bezighouden, dus het past goed bij ons. Verder gaat bij het profileringsvraagstuk de discussie over de Centers of Excellence. Intervict heeft die status al gekregen, andere kandidaten zijn op termijn bijvoorbeeld CoRPS en Netspar.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.