Geen maatregelen tegen crisissituatie door de provincie

Geen maatregelen tegen crisissituatie door de provincie

Er worden geen maatregelen genomen tegen de crisissituatie door de provincie Noord-Brabant, zoals ze in 2009 wel deden. Dit heeft Bert Pauli in een brief aan de Provinciale Staten laten weten na een evaluatie die de provincie instelde vanwege de toenmalige kredietcrisis.

 Volgens Pauli is de aard van de crisis deze keer anders en daarnaast is het geld op. Wat geleerd is uit de kredietcrisis wordt opgenomen in het beleid dat nu gevoerd wordt. Pauli zegt dat de maatregelen wel hebben bijgedragen aan het herstel en vertrouwen van de Brabantse economie. Het bestuur staat nog steeds achter de maatregelen die destijds zijn genomen.

 In 2009 werd er een pakket van 400 miljoen euro aan leningen voor bedrijven, voor energiebesparende maatregelen en loopbaanbegeleiding uitgegeven. Een jaar later kon de provincie dat al niet meer bekostigen en werd dit pakket gehalveerd. Het symbolische karakter van de aanpak van de crisis was het belangrijkste, zo evalueert adviesbureau Twynstra Gudde. Een provinciebestuurder vindt het zelfs ‘een feestje van de provincie’.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.