Recensie: satijnen kussenslopen

Pluizen, knopen, klitten, krullen op de verkeerde plek, en andere ongein in je haar als je wakker wordt. Ik heb werkelijk alles geprobeerd om die baal stro in te perken. Kappers adviseren dure producten, zwemmen in een zwembad mag niet en bij zon altijd een pet op. Alles helpt een beetje maar niet afdoende tegen de erfelijke belasting van springerig krulhaar.

Door Starterslift werd ik gewezen op een schattig klein bedrijf van studente Renate Veugen. Ze verkoopt satijnen kussenslopen die je mooi haar en een mooie huid beloven. Kijk, zo krijgt werken bij Univers toch ietsje meer glamour. Het begint al goed: de website van Satinsleepers is een van de leukste die ik in jaren heb gezien. Prachtige, lieflijke tekeningen van de zus van Renate.

Anderzijds: bijna 17 euro voor een kussensloop is niet mis – daar kan ik ook een fles goede haarolie voor kopen. De mooie website en het sympathieke telefoontje van Renate halen me over, en na twee dagen heb ik het pakketje thuis. Eerst schrik ik: de stof is wel erg synthetisch, en voelt echt superglad aan. En hier beginnen My nights in white satin. Je haar als een waaier op de kussensloop, en dan ‘s ochtends als een prinsesje wakker worden. Minder tijdverlies met borstelen, minder kroes gedurende de dag – fabulous! Nog geen voetbalvrouwenhaar, dat niet, maar een satijnen kussensloop zorgt er in ieder geval voor dat je haar minder misselijk zit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.