Meimarkt gaat mogelijk niet door

Studenten zullen hun huisraad dit jaar mogelijk niet kunnen slijten op de traditionele Meimarkt in het centrum van Tilburg. Het feit dat alle winkels elke zondag open mogen, gooit mogelijk roet in het eten.

De organisatie van de MeiMarkt heeft in ieder geval besloten de inschrijving voor de 32e editie voorlopig tot 9 februari uit te stellen, zo meldt ze op haar website.

“Door het nieuwe koopzondagenbeleid is het nog onduidelijk of er gebruik gemaakt kan worden van o.a. Heuvelstraat, Willem II straat , Katterug en Pieter Vreedeplein. Momenteel zoeken we naar alternatieven, om de editie 2012 toch door te laten gaan. Daar gaat echter wel veel tijd in zitten. Als we iets kunnen vinden, moeten alle kramen opnieuw ingemeten en ingetekend worden. Dit geldt ook voor het Veiligheids & Vervoersplan. Ook moet de gemeente de nieuwe opstelling nog goedkeuren. Al met al een tijdrovende klus, waardoor we genoodzaakt zijn om de inschrijving uit te stellen tot 9 februari 2012,” aldus de organisatie.

Toen in het verleden de Meimarkt een keer eerder gelijk met een koopzondag viel, leverde dat een conflict op met winkeliers die vonden dat hun winkel niet god bereikbaar was, door de vele kraampjes die op straat stonden.

De Meimarkt is populair bij studenten die er huisraad kopen en ook bij studenten die dat juist proberen te slijten.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.