Recensie: 101 crisisvragen

Waarom blijven de koersen dalen? Wat is de rol van de Chinezen in de eurocrisis? En is de vrees terecht dat Europa in een nieuwe recessie terechtkomt?  Het zijn dit soort vragen  die in het boekje ‘101 crisisvragen aan Sylvester Eijffinger’ beantwoord worden.

De hoogleraar financiële economie had vorig jaar lange tijd een rubriek in de Wegener Dagbladen (waaronder Brabants Dagblad), waarin hij lezersvragen over de economische crisis beantwoordde. Die vragen -en zijn antwoord daarop-, zijn nu gebundeld in het 89 pagina’s tellende boekje.

De samenstellers van het boek hebben ervoor gekozen het boekje op te delen in hoofdstukken die ieder een eigen tijdsperiode weergeven. Het boek wordt daarmee een interessant tijdsdocument. Het geeft een uitstekend beeld van de wijze hoe de crisis zich het afgelopen jaar ontwikkeld heeft en de fouten die de regeringsleiders (volgens Eijffinger) gemaakt hebben bij de bestrijding van het probleem.

De antwoorden op de vragen zijn opgetekend door Anita de Haas, chef economieredactie bij het Brabants Dagblad. Ze slaagt erin om de lastige economische materie op een begrijpbare wijze te vertalen. Het boek biedt een goed inzicht in economische problemen en Europese monetaire beleidsvorming. Voor iedere economische student (maar ook anderen die interesse hebben in economie) is het daarmee een ‘must-read’.

Verkoop loopt via de webwinkels van de regionale Wegener Dagbladen. Prijs: 9.95 euro.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.