Zijlstra: ‘Nederland meer promoten in China’

Door krachten te bundelen bij het onderhouden van de contacten met China kan Nederland nog meer profiteren van de kansen die de Chinese economie biedt. Ondernemers, onderzoekers en de overheid kunnen veel leren van elkaars ervaringen en er samen voor zorgen dat deuren open gaan die anders gesloten blijven.

Dat zei staatssecretaris Zijlstra van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) bij het in ontvangst nemen van een rapport van de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT). In het rapport adviseert de AWT het kabinet Nederland als kennisland in China te promoten.

“Nederland heeft China als kennisland veel te bieden. We zijn een van de voorlopers in de wereld op het gebied van kennis en wetenschap,” aldus Zijlstra. “Er is nog winst te halen door alle banden die bedrijven, kennisinstellingen en de overheid hebben met China beter te bundelen en op elkaar af te stemmen.”

De AWT geeft het advies “De Chinese handschoen” op verzoek van de ministeries van OCW en EL&I geschreven. In het advies tekent men aan dat het kabinet moet bekijken welke kennis voor de Nederlandse economie cruciaal is en hoe deze kan worden behouden en worden versterkt.

De UvT opende recentelijk een eigen kantoor in China.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.