Stemmingmakerij

*Ding dong*

Attentie dames, heren en studenten. Vermijd de universiteitscampus. Dit is een noodsituatie. Ik herhaal. Crisis! We hebben te maken met een invasie van mensen die jouw aandacht willen. Blijf vooral thuis! Het wifi-netwerk doet toch niet omdat alle fracties met tientallen laptops rondlopen.

Ze zitten heus niet stil hoor, die fractieleden. Zo hebben de actievelingen niet-gereserveerde werkplekken voor vroege vogels geregeld, mag het Scriptorium blijven en is er een heuse Dag van de actieve student gekomen. Ze zijn alleen wat overactief deze dagen; op straat, in de collegezaal en zelfs bij de werkplekken komen ze langs. Je ergert je groen en geel aan het groene Front-onkruid, en meer blauw op straat is ook erg letterlijk genomen.

Maak vooral wel gebruik van je recht om te stemmen, al is het maar omdat je daarna ook het recht hebt om te klagen dat er nog steeds onvoldoende werkplekken zijn, er zomaar studies en diensten dreigen te verdwijnen, de zon niet genoeg schijnt, de koffie nog altijd niet smaakt, en te veel bier nog immer tot katers leidt. Stem vooral wel, maar laat je niet gek maken door flesjes water en krantjes.

Het gaat vooral om de manier waarop de fracties zichzelf verkopen. In ruil voor een flesje water met een scheve sticker willen ze jouw stem, zodat ze een jaar lang de U-raad onveilig kunnen maken. Maar je hebt hun laptop of de gratis krant helemaal niet nodig; je kunt thuis ook stemmen. Sterker nog, je hebt niet eens hun flesje water met een scheve sticker nodig om te stemmen vanaf je eigen laptop.

Bovendien hebben de fracties een jaar de tijd gehad om zich te laten zien. Vervolgens gaat Front de hele stad volplakken met groene stickers. Lelijk, maar bovenal schandalig om stickers op openbare werken te plakken. Ik hoop dat de gemeente de rekening naar Front stuurt, via de Joomla-website (www.joomla.fractie-front.nl). Oh, en klagen kan hier.

Overigens is de eenvoudigste weg om blauwe en groene smurfen te ontwijken een aanloop nemen en met een gigantische snelheid aan komen fietsen. Probeer het promotieteam te ontwijken, maar neem in jouw weg naar het fietsenrek wel het flesje water en de laptop in ontvangst.

Een laatste punt; ik ben blij dat ik eindelijk eens wordt besprongen door vrouwen (zou het mijn Axe-deo zijn?) en mannen, maar ik ben ook medewerker. Ik mag dus niet eens stemmen op een studentenfractie. Laat mij dus maar gewoon voorbij fietsen en bespring de rest maar.

Dank voor uw aandacht. Had ik trouwens al verteld dat u thuis moet blijven en daar moet stemmen?

*Ding dong*

Michael Doove (24) is student Communicatie- en Informatiewetenschappen en blogt voor Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.