UvT-app genomineerd voor award

De UvT-app is genomineerd voor een Computable Award. De UvT-app is genomineerd in de categorie ‘ICT-project van het jaar in de publieke sector’. In oktober wordt de winnaar bepaald door lezers en een vakjury. Computable is een vakmedium voor specialisten in de IT sector.

Mathijs van der Paauw, een van de betrokken software ontwikkelaars bij de UvT, is bijzonder trots dat de app genomineerd is voor de prijs. Van der Paauw: “De app kwam tot stand door gesprekken met studentengroepen. Het was een van de leukste projecten waar ik aan gewerkt heb op de universiteit. Het leuke aan de app is dat we centraal een dienst kunnen toevoegen of weghalen, zonder de app te updaten. Anders moet de applicatie iedere keer goedgekeurd worden door Apple.”

Van der Paauw zegt dat het aantal actieve gebruikers van de iOS applicatie rond de 3700 studenten ligt. Één op de tien applicaties draait op een iPad.

Kevin Huitema, hoofd van het IT office van TiSEM vertelt: “Anderhalf jaar geleden deden we een onderzoek onder studenten welke faciliteiten er verbeterd konden worden. Daaruit kwamen een paar punten naar voren, waaronder de communicatie naar studenten toe. Er was een behoefte aan een voorziening voor mobiele apparaten. Library and IT Service was ook al met een dergelijk project bezig en we zijn samen opgetrokken. De ontwikkeling van de apps voor Android en Blackberry hebben we bij LIS neergelegd. De iOS app was iets eerder, maar vrij snel daarna zijn de andere smaken gelanceerd.”

In een volgende versie willen de softwareontwikkelaars de mogelijkheid geven via de applicatie een computer te reserveren.  De weekmenu’s van de verschillende restaurants op de campus wil Huitema ook gestroomlijnd zien: deze zijn nu alleen op te vragen als PDF. Op welke termijn deze functionaliteit toegevoegd gaat worden is nog niet te zeggen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.