Een prangend vraagstuk

Londen of Nederland, Nederland of Londen… er gaan momenteel bossen bloemen bij mij er door heen met dit vraagstuk à la ‘hij houdt van me, hij houdt niet van me’. Het zit namelijk zo, beste lezers, de grote werkende mensenwereld staat om de hoek. En niet de hoek van een paar straten verderop, maar meteen als ik de deur van mijn kamer open. Over vier maanden ben ik afgestudeerd (jawel, die hakt erin, helemaal als je het opschrijft) en dat is natuurlijk nogal wat. Ik zal op zoek gaan naar een baan. In tegenstelling tot vorig jaar weet ik inmiddels wel wat ik wil gaan doen. Dat helpt uiteraard bij zoeken, dus dat is mooi meegenomen.

Maar dan heerst er nog die prangende vraag: blijf je in Londen om hier te werken of ga je terug naar Nederland? Laat ik voorop stellen dat ik Londen fantastisch vind. Ik kan binnen 40 minuten naast de Big Ben staan, ik bedoel maar. Daarnaast zijn ze hier iets verder in de digital/social media marketing, waarin ik verder wil. Maar zoals Johan Cruijff zo mooi zei: “Elk voordeel heb z’n nadeel”. Of is het nu andersom? A fijn, wat ik wil zeggen: mindere kanten zijn er uiteraard ook. Die belachelijk dure prijzen bijvoorbeeld. Ter illustratie: in mijn huis is momenteel een kamer vrij ter grootte van de bezemkast van Harry Potter (en dat meen ik dus serieus) voor een charming prijsje van 715 pond per maand. Dus u snapt mijn punt (maar kom gerust bij ons wonen; leuke huisgenoten zijn altijd wenselijk). Dan zijn er natuurlijk ook nog de vrienden en familie die in Nederland wonen. Londen is weliswaar niet het einde van de wereld, maar elke keer naar huis vliegen is ook duur. Hierbij verwijs ik weer naar mijn vorige punt: het is hier al duur genoeg.

En dan is daar dus Nederland. Met al die mensen en lekkere etenswaren (ontbijtkoek anyone?) die ik hier moet missen. Vooral Amsterdam en Utrecht spreken me aan, want dat vind ik dan nog de minst grote overgang qua stad. Van de Big Ben naar De Westertoren of De Dom. Dat kan nog, denk ik dan. Breda, Den Bosch en Haarlem/Eindhoven vullen de rest van de top 5 (excuses, Tilburg haalde mijn befaamde top 5 net niet).

Wat gaat het worden, wilt u weten? De ene week trekt Londen me meer, de andere week ga ik toch liever terug naar Nederland. Dus. Het zal er dan toch aan liggen waar ik die leuke baan kan krijgen.

Weet u wat: Ik spreek u over vier maanden weer.

Desiree van der Heiden (22) studeerde van 2008 tot 2011 Communicatie- en Informatiewetenschappen, richting Bedrijfscommunicatie en Digitale Media, aan de UvT. Momenteel volgt ze de Master Digital Media in Londen en blogt zij hierover voor Univers.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.