Studiebijsluiter voor 2014

Alle universiteiten moeten in 2014 een studiebijsluiter hebben waarin een eerlijk beeld wordt gegeven van studie en baankansen. Anders zullen er regels voor komen, zegt staatssecretaris Halbe Zijlstra.

Hij wil de hogescholen en universiteiten de kans geven zelf met een studiebijsluiter, officieel ‘Studie in cijfers’, te komen, voordat er een opgelegde regelgeving komt. Dit zei Zijlstra gisteren  naar aanleiding van vragen van VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas tijdens het Vragenuurtje.

Een studiebijsluiter moet aankomende studenten aan de hand van cijfers meer informatie geven om zo een weloverwogen keuze te maken. Dit gaat over hoe tevreden studenten zijn met de studie, hoe vaak ze werk vinden na de studie en om hoeveel lesuren elke opleiding biedt. Nu zouden er nog te veel folders zijn die onjuiste of onvolledige informatie verstrekken om zo studenten te lokken.

Woordvoerder Walther Verhoeven laat weten dat de UvT er nog niet mee bezig is. “Als het straks moet, dan moet het. Maar wij, alle universiteiten samen, vinden het geen goed plan. Goede voorlichting kun je niet terugbrengen naar zes vakjes met cijfertjes.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.