Studenten produceren zelfstandig denkend babyflesje

Een babyflesje dat zichzelf kan reinigen en verwarmen, en bovendien bijhoudt hoeveel de baby op een dag drinkt. Binnenkort komt het op de markt: de Bebo. Studente Rositsa Genovska van de Universiteit van Tilburg ontwikkelde het product samen met een ontwerper van de Technische Universiteit Eindhoven.

“Ik geloof in dit product”, aldus Genovska, studente Economie en Management. “We hebben een sterk en divers management team, dus de toekomst ziet er positief uit”. De Bebo (Bulgaars voor baby) is voortgekomen uit het project Innovation in a Week, een initiatief van het Ministerie van Nieuwe Dingen (MvND). Dit Eindhovense bedrijf daagt jonge ondernemers en ontwerpers uit om van bestaande technologie een nieuw product te maken, binnen een week.

Genovska: “In het laatste jaar van mijn bachelor werkte ik voor het Brabant Center of Entrepreneurship. Van hen kreeg ik een uitnodiging om mee te doen aan Innovation in a Week”. Het idee ontstond vervolgens vanzelf. “Het thema was ‘The design of everyday food’. Door te praten met marketing specialisten en ontwerpers ontstond al snel het idee voor de Bebo”. Vooraf stond al vast dat het product interactief moest zijn en tegemoet moest komen aan hoge hygiëne-eisen.

Jan-Hein van Twist, mede-oprichter van het MvND: “De studentes hebben bedacht dat hygiëne bij voeding het allerbelangrijkste is voor baby’s en hun ouders. Vervolgens zijn ze tot de overtuiging gekomen dat een babyflesje veel praktischer kan”.  Resultaat: een babyflesje dat via sensoren de hoeveelheid melk meet en aan het einde van de dag de informatie doorgeeft aan de smartphone van de ouders. Een batterij houdt de vloeistof op temperatuur.

Speciaal voor het babyflesje is een nieuw bedrijf opgericht, Bebo Company, dat het flesje binnen enkele weken op de markt brengt. Genovska heeft er zin in. “Dit is een geweldige ervaring. Ik wil graag meer bedrijven oprichten. Eerst moet ik nog afstuderen, maar ik kijk er nu al naar uit om full-time als ondernemer aan de slag te gaan”.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.