De witte driekwart legging: wè nou?

In de categorie lekker belangrijk: afgelopen week was er nogal wat ophef over de witte driekwart legging. ‘Weg met de witte driekwart legging’, ‘De driekwart legging verbannen?’ kopten de kranten. Twitteraar Jeroen Bosman was een offensief gestart tegen het kledingstuk met zijn Facebookpagina ‘Stop de witte driekwart legging nu’, want die witte legging kon écht niet meer. Vanuit esthetisch oogpunt dan hè, dat die legging best lekker zal zitten, daar hebben we het niet over.

Volgens mij is meneer Bosman nog nooit in Londen geweest, want dan zou hij wel weten dat die driekwart legging echt niet zo’n probleem is. Londen kan dan misschien wel bekend staan als modestad met Londen fashionweek en shoppingreisjes naar deze hoofdstad, ik kan je vertellen dat Londen helemaal geen modestad is. Eerder modeflaterstad. Maik de Boer, Dani Bles en de andere modestylisten van Nederland zullen nu wel boze brieven naar de Univers sturen vanwege deze uitspraak, maar het is zo. Als ik dagelijks zou gaan bijhouden hoeveel ik ‘Dat kan toch niet’-momenten heb, dan zou ik geen leven meer hebben. Ter indicatie: op weg naar de universiteit is dat minstens vijf keer (dat is in ongeveer een uur). Goed, ik heb ook niet de vriendenkring of dezelfde woonomgeving als Victoria Beckham of Kate Middleton, maar toch. Die witte driekwart legging onder een rokje? Hier worden leggings gedragen zonder iets erop. Doorschijnend en al. Met en zonder cellulitis benen. Dik en dun. Dat doet allemaal maar. Gisteren gespot: een man in zwarte plooirok tot boven de knie (en nee het was geen Schot). Waar ik nog steeds een trauma aan heb: man met skinny panterjeans. Je maakt het hier allemaal mee.

Die witte legging vind ik dus geen probleem. Sterker nog: ik ben dol op mijn witte driekwart legging. Sue me. Uit protest draag ik em vandaag. En ik heb ook een bruine en zwarte. Bel de krant!

Knalgele Zeemanboxers waren een tijd geleden je van het, Uggs zijn nog steeds hip en ook sokken in sandalen worden nog steeds gespot. Ik stel voor dat we met z’n allen even onze ‘Pijn aan mijn ogen’-modefrustraties bij deze uiten (reageer, Tweet, Facebook, krabbel voor de Hyvers onder u, schrijf een brief naar de Amsterdam Fashion Week) en dan kunnen we weer verder met de belangrijkere dingen in het leven. Met of zonder witte driekwart legging. Dat is aan u.

Desiree van der Heiden (22) studeerde van 2008 tot 2011 Communicatie- en Informatiewetenschappen, richting Bedrijfscommunicatie en Digitale Media, aan de UvT. Momenteel volgt ze de Master Digital Media in Londen en blogt zij hierover voor Univers.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.