Geen betaald parkeren op UvT

Er hoeft ook in de toekomst niet betaald te worden om te parkeren op de parkeerterreinen van de UvT. Wanneer de universiteit betaald parkeren voor medewerkers invoert, is de kans groot dat er een probleem wordt gecreëerd voor de omliggende woonwijk en de aanliggende bosrand.

Ook studenten hoeven niet te betalen voor hun auto. Er is overwogen om het betaald parkeren voor studenten in te voeren, om hen zo te stimuleren met hun OV kaart te reizen. Maar omdat het tekort aan parkeerplaatsen volgens de universiteit alleen in het begin van het collegejaar speelt (studenten hebben dan hun OV kaart misschien nog niet
binnen of nog geen kamer kunnen vinden waardoor ze met de auto komen) en er na de eerste weken er bijna altijd ruimte is om te parkeren, wordt nu afgezien van zo’n grote operatie.

De universiteit heeft dit besloten naar aanleiding van het mobiliteitsonderzoek dat eind 2011 werd uitgevoerd. Er deden 1014 medewerkers aan de enquête mee en 3291 studenten.

“Naar aanleiding van de bevindingen uit dit onderzoek kunnen we constateren dat er geen duidelijke redenen zijn om grote beleidsaanpassingen te doen. Er zal via communicatie aandacht besteed worden aan carpoolmogelijkheden, de fiets blijft gestimuleerd worden, het flexibel en thuis werken wordt verder ontwikkeld en de verdere digitalisering van onderwijs staat op de agenda, maar op korte termijn worden verder geen grote acties ondernomen worden om
het mobiliteitsgedrag van medewerkers en studenten verder te beïnvloeden,” schrijft de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.