Foto’s moeders mooiste op UvT

Vanaf vandaag zijn er 34 portretten van moeders van UvT-studenten te vinden op de UvT. Ze hangen verspreid over de campus en je vind ze terug voor de ramen bij het Koopmans gebouw, het Dante gebouw en bij de Academia.

De foto’s horen bij het ‘Inside Out Project’, wat weer een onderdeel is van Incubate. Dit festival is vandaag begonnen en vindt plaats tot en met 16 september. Er hangen meer dan duizend zwart-wit portretten door heel Tilburg, waaronder dus 34 op de campus.

Judith Schiks van het Academic Forum, mede verantwoordelijk voor de foto’s op de UvT, verwacht dat er nog meer portretten komen. “Heel veel posters hebben vertraging opgelopen doordat de douane in Amerika ze om onduidelijke redenen heeft tegengehouden. Daarom werden we verplicht ze te herdrukken in Nederland. Deze zijn alleen kwalitatief minder sterk en niet allemaal geschikt om tentoon te stellen.”

Zodra de verloren portretten in Tilburg arriveren, ziet Schiks ze het liefste langs de campus boulevard. “De rest van de foto’s komen dan waarschijnlijk te hangen bij de Esplanade. Dat is gewoon een plek waar veel mensen langslopen.”

Iedereen kon foto’s van zijn of haar moeder insturen naar de organisatie van ‘Inside Out’.  De UvT zou de eerste 150 inzendingen van studenten die mee wilden doen aan dit kunstproject sponsoren. “Helaas zijn we wat betreft de inzendingen niet aan de 150 gekomen, maar slechts tot 34”, aldus Judith Schiks.

Bekijk hier een fotoserie die Univers maakte.

[slideshow id=54]

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.