Minerva zet eigen pand in brand

Burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, sluit het gebouw van studentensociëteit Minerva. Dit keer komt de studentensociëteit in opspraak door een brand die ontstaan is door het afsteken van vuurwerk in het pand zelf. Lenferink noemde de actie “volstrekt onverantwoord”. Eerder dit jaar was een smerige ontgroening reden voor Minerva om een bestuurslid te schorsen.

Bij het afsteken van het vuurwerk vlogen meubels en gordijnen in de fik. Dat is voor de burgemeester voldoende aanleiding het pand aan de Breestraat te sluiten. De sluiting is vooralsnog voor twee weken. Deze periode kan het bestuur van Minerva gebruiken om een brandveiligheidsplan op te stellen.

De studentensociëteit heeft bevestigd mee te willen werken aan het opstellen van een veiligheidsplan. Mocht de burgermeester niet akkoord gaan met het plan,  dan kan hij besluiten het pand voor langere tijd dicht te gooien.

Minerva kent een geschiedenis met branden. In 1959 brandde het pand volledig uit, na verluid een wedstrijd sigaren roken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.